Gå videre til indholdet ↓
map

UWC Costa Rica

Santa Ana Downtown, Costa Rica

175 elever i alderen 16-19 år

Founded

2006

3 March 2017

UWC Costa Rica hed før i tiden SOS Hermann Gmeiner International College (HGIC), og blev bygget til elever fra SOS Børnebyer i regionen. I 2008 blev HGIC til UWC Costa Rica, men bevarede sin mission om at støtte børn fra SOS Landsbyer i Latinamerika side om side med elever fra hele verden.

Tre unikke om skolen:

  • Agents of Change programmet: Et toårigt oplevelsesbaseret læringseventyr hvor eleverne bliver bevidste om deres potentiale for at skabe positiv forandring, lave egne projektgrupper, og indgår i partnerskaber med lokale samfund og organisationer mens de bliver trænet i, skridt for skridt, at designe, implementere, og evaluere projekter med en social-entreprenant tilgang.
  • Wellness Programme: Et tværfagligt inter-generationelt initiativ der inddrager hele skolen, og har til hensigt at skabe en kultur med social og emotionel velvære for alle medlemmer af samfundet.
  • Støtte til SOS Børnebyerne: Hvert år tilbyder UWC 5 fuldt betalte pladser på skolen til unge fra SOS Børnebyer over hele verden. Indtil nu er flere end 50 unge mennesker fra SOS Børnebyer dimitteret fra UWC Costa Rica
I klasselokalet
 

UWC Costa Rica er stolte af at være den eneste UWC-skole der tilbyder det fulde International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP), den internationale studentereksamen, på både engelsk og spansk. All elever forventes at kunne kommunikere effektivt på både engelsk og spansk når de er færdige på skolen. Elever med velfunderet engelsk og spansk kan læse et eller flere fag på begge sprog, hvorved de kan kvalificere sig til at modtage et to-sproget diplom ved eksamen.

Udover IB’ens obligatoriske fag tilbyder UWC Costa Rica undervisning i social antropologi, teater, film, billedkunst, miljøstudier og fransk.

Uden for klasselokalet 

UWC Costa Rica, tilbyder mere end 50 forskellige aktiviteter eleverne kan deltage i. Derudover deltager alle elever i Agents of Change Programmet, som har til hensigt at ruste eleverne til at udvikle og lave succesfulde samarbejdsbaserede udviklingsprojekter.

Short Courses  

UWC Costa Rica er vært for Leading with Heart-lejren, hvor unge hjælpes til at udvikle viden, færdigheder og holdninger som bidrager til udviklingen af et effektivt og social ansvarligt lederskab.

Campus og faciliteter 

Skolen er omgivet af smukke bjerge, og mangfoldig flora og fauna, som danner rammer for et trygt, spændende, og varieret liv. Iguanaer, bæltedyr, tukaner, og andet fugleliv er en naturlig del af skolens daglige liv.

UWC Costa Rica har otte elevhuse, alle opkaldt efter Costa Ricas berømte strande. Hvert hus huser 24 elever, på 8 værelser, med 2 badeværelser, et fællesrum og et fuldt udstyret køkken i hvert hus. Andre faciliteter inkluderer et amfiteater med en stor scene, et bibliotek, et stort fællesområde, såvel som fodbold- og basketballbaner.

Geografisk beliggenhed 

Skolen ligger 20 minutter fra Costa Rica’s hovedstad San José, og 10 minutter fra et moderne hospital. UWC Costa Rica er en integreret del af det hyggelige Santa Ana område; et trygt og sikkert samfund, som har taget venligt og positivt imod skolen.

Ansøgning 

Ansøgning til skolen foregår gennem UWC Danmarks ansøgningsproces. Læs mere her.

Contact Details


Santa Ana downtown,
San José, 10901
Costa Rica

18 Skoler
verden over