Gå videre til indholdet ↓
map

UWC Red Cross Nordic

Flekke, Norway

205 elever i

alderen 16-20 år

Founded

1995

3 March 2017

UWC Red Cross Nordic College hviler på tre søjler: det nordiske, det humanitære og miljøet. Alle de nordiske lande støtter skolen finansielt. Skolen udgør en fund, og Norges røde kors og Sogn & Fjordane kommune er blandt fondens stiftere. Skolens elever tager et Røde Kors certifikat, som en del af deres CAS program. Skolen har et tæt partnerskab med Røde Kors Haugland genoptrænings center, som skolen deler sportsfaciliteter med.   

Tre unikke om skolen:

  • Statsstøtte: Statsstøtten fra de nordiske lande gør det muligt for skolen at udvælge elever udelukkende på baggrund af deres merit og potentiale. Dette skaber et mangfoldigt læringsmiljø, der kommer all til gode
  • Program for unge fra konfliktområder: Programmet, som er skabt i samarbejde med det norske Røde Kors og Haugland Genoptræningscenter, muliggør at unge fra konfliktzoner med handicap kan gå i skole på UWC RCN. Målet er, at de deltagende elever vil vende tilbage til deres hjemland og agere som ressourcestærke og aktive medlemmer af deres samfund.
  • The Foundation Year ProgramProgrammet er en nødvendig forudsætning for at kunne inkludere elever, der kommer fra svære baggrunde. Programmet bliver udbudt til elever, der har oplevet brud i deres uddannelsesforløb og som derudover har begrænsede kompetencer i engelsk. Målet er at opbygge selvtillid, at skabe lysten hos eleverne til aktivt at deltage i skolens mangfoldige studiemiljø, samt at forberede eleverne på den krævende to årige IB uddannelse.  
I klasselokalet 

UWC Red Cross Nordic udbyder International Baccalaureate uddannelsen. Udover grundfagene udbyder skolen også fagene dansk, norsk, svensk, global politik, naturvidenskabeligt projekt og teater. Derudover deltager alle førsteårs elever i ugentlige lektioner som en del af et Røde Kors færdigheds program, hvor de udforsker og udvikler deres kendskab til emner der omhandler Røde Kors værdier og skolens tre søjler indenfor det nordiske, humanitære og miljøet. 

Uden for klasselokalet 

Uden for klasseværelset fokuseres der på de tre søjler, det nordiske, det humanitære og miljøet.

Der lægges vægt på samfundstjeneste med en bred vifte af både kulturelle- og friluftsaktiviteter.

Dette kan foregå på mange måder, i form af: uformelle aktiviteter, fritidsaktiviteter, projektuger, friluftsuge (hvor der stås på ski), særlige begivenheder og programmer, globale problemstillinger, kulturelle dage, campus ansvarligheder, samfundstjeneste (fx for lejrskolen, Haugland Genoptræningscenter eller for studenterorganisationer). Skolen organiserer aktiviteter, hvor der laves keramik og strikkes, og støtter håndværks- og kunstmaleaktiviteter på Haugland Genoptræningscenter. Den smukke fjord skaber et fremragende miljø for vandsportsaktiviteter og der laves også aktiviteter i de omkringliggende bjerge. Som førsteårselev kan man blive uddannet friluftsleder med målet om at bruge de lærde kompetencer i praksis i løbet af det andet år. Riderennet er en årlig international skikonkurrence for handicappede, hvor studerende er med både som deltagere og som frivillige.

Short Courses  

UWC RCN arrangerer et forberedende sommerkursus forud for skoleåret for at give elever med begrænsede engelskkundskaber undervisning i sproget. Derudover introducerer kurset eleverne for et liv på UWC, hjælper eleverne til at orientere sig i deres nye miljø og skaber et netværk for eleverne allerede før skoleåret begynder.

Campus og faciliteter
 

Skolen har fem elevhuse, hvert er hjem til 40 elever. Der bor fem elever på hvert værelse, der er indrettet efter traditionel norsk stil og hvert værelse tilstødes af et badeværelse. Centralt i Student Village findes et vaskehus, hvor eleverne kan vaske deres eget tøj. Skolen datterselskab UWC Connect har ansvaret for at huse skolens besøgende i de to bygninger, der er bygget til formålet for enden af Student Village. Derved integreres skolens gæster let i skolens miljø. På Haugland Genoptræningscenter findes både en svømmehal og andre træningsfaciliteter, som skolen har adgang til.

Geografisk placering 

Skolen ligger i det smukke landskab, der er præget af fjorde på den norske vestkyst. Skolen ligger 40 minutter fra Førde lufthavn Bringeland og tre timer fra Bergens internationale lufthavn.

Ansøgning 

Ansøgning til skolen sker gennem UWC Danmarks ansøgningsproces. Læs mere om den her.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Contact Details


UWC Red Cross Nordic
6968 Flekke,
Norway

18 Skoler
verden over