Gå videre til indholdet ↓
map

UWC Dilijan

Dilijan, Armenia

194 elever
i alderen 16 - 18 år

Founded

2014

3 March 2017

I 2006 kom de to sociale iværksættere Ruben Vardanyan og Veroníka Zonabend på ideen om at grundlægge en UWC-skole i Armenien. 300 donorer fra verden støttede op om ideen. I oktober 2014 åbnede UWC Dilijian officielt dørene for 94 gymnasieelever, og blev dermed den 14. UWC skole. Dilijian ligger på vejen mellem to moderne storbyer, Yerevan og Tbilísì  i et land, der befinder sig på grænsen mellem Europa og Asien, i hjertet af en region med en overflod af kulturel velstand, og som knudepunkt mellem de persiske, byzantinske, ottomanske og russiske imperier.

Tre unikke ting om skolen:

  • Centrum for Uddannelse - En af skoles fremmeste opgaver er at fortsætte med at hjælpe til med regionens udvikling ved at være et fyrtårn for uddannelse, hvilket hjælper med at opfostre uddannelse I Armenien som helhed.
  • Konfliktløsning - På grund af skolens geopolitiske placering skaber skolen en unik mulighed for at få erfaring med konfliktløsning og fredsskabende initiativer.
  • ’Glokal’ Tilgang - Skolen tror på det ’Glokale’, altså, at være relevant globalt, men samtidig at tage højde for den lokale realitet. Skolen skaber et miljø der fremmer kulturel forståelse og værdsætter diversitet.
I klasselokalet 

UWC Dilijan tilbyder det International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP)s pensum, der er den international studentereksamen. Ud over den almene fagpakke i IB’en, tilbyder skolen russisk, tysk, spansk, global politik, filosofi og teater.

Uden for klasselokalet 

Aktiviteterne på UWC Dilijan består af fire elementer – IB’ens CAS-programt, projektuger, fokusuger samt kulturelle weekender.

Eleverne samarbejder med forskellige lokale aktører fx den lokale børnehave. Målet er at skabe projekter der er til gavn for både skolens fællesskab og den enkelte studerende. Samarbejdet med lokale NGO’er hjælper de studerende med at lære den armenske kultur og sprog at kende.

De kreative aktiviteter på skolen er meget blandede og har det overordnede formål at udfordre elevernes kreativitet og evne til at tænke ud af boksen. Eksempler på de kreative aktiviteter er dans og billedkunst.

UWC Dilijan har et outdoorprogram, der tilbyder vandreture, skiture og grotteekspeditioner. Aktiviteterne involverer tit deltagere fra både skolen og lokale landsbyer med det formål at skabe udveksling, adgang til naturen og miljørelaterede initiativer i lokalområdet.

Campus og faciliteter 

Skolen er nybygget og tilbyder fantastiske faciliteter for eleverne. Eleverne har adgang til et træningscenter, en svømmehal, et sportsområde med fodboldmål og volleyballnet og meget mere. Udover rekreative faciliteter har skolen bibliotek, kantine, skolesygeplejeske, musiklokaler og kunstværksteder. Skolen er opbygget efter miljøvenlige metoder, og skolen forsøger også at reducere sit aftryk på miljøet ved fx at bruge regnvand til vanding af skolens grønne arealer

Geografisk placering 

UWC Dilijian er placeret ved byen Dilijian, grundlagt i det 16. århundrede, i udkanten af nationalparken i det centrale Armenien og omkring 100 km fra hovedstaden Yerevan.

Ansøgning 

Ansøgning til skolen sker gennem UWC Danmarks ansøgningsproces, som du kan læse mere om her.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Contact Details


UWC Dilijan
ARMENIA 7 Getapnya Street,
3903,
Dilijan

18 Skoler
verden over