Gå videre til indholdet ↓
map

UWC Maastricht

Maastricht, The Netherlands

915 elever
i alderen 2-18 år

Founded

2009

3 March 2017

UWC Maastricht er en fuldt integreret, multikulturel skole for elever fra forskellige uddannelsesmæssige og socioøkonomiske baggrunde. Skolen opererer inden for det hollandske uddannelsessystem og understøttes af den hollandske stat. Skolen blev grundlagt dels med det formål at servicere Maastrichts internationale befolkning samt at tilbyde en uddannelse for elever udvalgt fra hele verden gennem UWC's nationalkomitéer.

Three Unique Features

  • En offentlig instituion- UWC Maastricht  er den eneste UWC-skole, der opererer inden for et nationalt offentligt skolesystem, hvor der undervises fra børnehave til og med gymnaiset.
  • Youth Social Entrepreneurship (YSE)- YSE initativet giver eleverne en række færdigheder til at kunne identificere udfordringer i lokalområdet og designe særlige løsninger til de problemer, de støder på. Mange af skolens årlige konferencer ledes og arrangeres kun af  eleverne.
  • Servicerer lokalmiljøet - UWC Maastricht lægger mange kræfter i at bygge bro og samarbejder mellem skolen og resten af lokalområdet.
     
I klasselokalet 

Børnehaveprogrammet (2-4-årige) inkluderer en række læringsoplevelser i de fem nøgleaspekter i børns udvikling og indlæring.

IB Middle Years Programme (11-16-årige) opfordrer elever til at omfavne og forstå forbindelser mellem traditionelle skolefag og den virkelige verden samt at udvikle deres evne til at tænke kritisk og refleksivt.

For 16-18-årige tilbyder skolen International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP). Udover standardfag tilbyder UWC Maastrict hollandsk, spansk, tysk, italiensk, arabisk, verdens kunst og kultur, global politik, kunst samt musik.

UWC Maastricht er desuden den eneste UWC-skole, der opererer inden for et nationalt skolesystem (det hollandske) fra børnehaveklasse til og med den gymnasiale uddannelse. 

Uden for klasselokalet
 

UWC Maastrict promoverer socialt entreprenørskab blandt sine elever og lærere ved at tilbyde værktøjer til opstart af projekter og derefter sikre deres bæredygtighed. Deltagelse i Youth Social Entrepreneurship (YSE) Programme er obligatorisk for alle førsteårselever i IB-programmet.

I det første IB-skoleår designer, planlægger og udfører elever en projektuge i lokalområdet. Desuden opfordres alle elever i deres ferie til at deltage i den valgfri projektuge i Europa, som bærer et fokus på creativity, action, service (CAS).

Den årlige to-dages Theory of Knowledge (TOK) konference tilbyder elever muligheden for at engagere sig i kritisk tænkning om omverdenen i samspil med gæsteforelæsere.

Under den fire dage lange International Peace Conference, deler aktivister og eksperter fra hele verden ud af deres viden og erfaring. Elever der på egen hånd har oplevet fravær af fred eller har personlige bånd til konflikt bidrager med deres indsigter i løsningsorienterede diskussioner.  

Maastricht Model United Nations Conference (MaasMUN) og TEDxYouth@Maastricht er to andre årlige events, der er organiseret af skolens elever.  

Campus og faciliteter 

Skolens campus er opført i 2015 som et park-inspireret miljø i det nordøstlige Maastricht og er omgivet af sportsbaner, et naturreservat og et beboelsesområde. Ved ankomst til campus krydses en bro, der kun er tilgængelig til fods og på cykel.

Geografisk placering 

UWC Maastricht er placeret i Maastrict, en internationalt orienteret by i det sydlige solrige Holland. Centrum i Maastricht er kun 10 min. cykeltur fra skolen.

Admissions 

Day student applications for Pre-Kindergarten, Primary and Secondary must meet the requirements of the Dutch Law on International Education. Residential students are recruited through UWC's national committee system. For more information, visit website

Contact Details


UWC Maastricht
PO Box 1187
6201 BD Maastricht
Netherlands

18 Skoler
verden over