Gå videre til indholdet ↓
map

UWC Changshu China

Changshu, China

443 elever
i alderen 15 - 18 år

Founded

2015

3 March 2017

UWC Changshu China åbnede i 2015 som den første UWC-skole i Kinas fastland. Skolen blev startet af UWC-alumnen Mark Jiapeng Wang. Skolen ligger i Jiangshu-provinsen cirka 110 km vest for Shanghai. Siden skolens start, er den vokset og er i dag hjem for 443 elever. UWC Changshu China har elever i klassetrinene 1.-3.g med flest elever i 2. og 3.g.

Tre unikke om skolen:

  • Kinesisk kultur: Alle elever skal tage mindst ét kinesisk fag, som for eksempel sprog, litteratur eller kultur, hvilket skaber et fordybende miljø på mandarin og med en rig kinesisk kulturel kontekst, der understøtter undervisning og læring. Desuden har skolen ”Zhi Xing-programmet”, som fokuserer på at lære den kinesiske kultur gennem at kende gennem interaktioner med samfundet omkring skolen.
  • Youth Leadership: Mange af Zhi Xing-aktiviteterne ledes af elever, som bruger deres viden og erfaringer til at hjælpe deres jævnaldrende klassekammerater i aktiviteterne ved at agere som positive rollemodeller og samtidig udfordrer sig selv på lederskabsevner.
  • Bæredygtighed: Eleverne deltager i aktiviteter så som genbrug af materialer, økologisk landbrug, beskyttelse af vådområder, og påvirker derved samfundet positivt.
I klasselokalet 

UWC Changshu China tilbyder International Baccalaurate (IBDP) og pre-IB’en, som svarer til 1.g, hvor eleverne kan forberede sig til IB-programmet. Udover de obligatoriske IB-fag tilbyder skolen begynderkinesisk (for internationale elever), geografi, økonomi, filosofi, globale perspektiver, kinesiske studier, drama, billedkunst, spansk, fransk og tysk.

Uden for klasselokalet
 

UWC Changshu China kalder IB’ens Creativity, Action, Service-program (CAS), Zhi Xing, hvilket betyder “learning by doing” og “at gøre viden til handling”. Gennem programmet udforsker eleverne kinesisk kultur bade på skolen og i det lokale samfund. Mange af aktiviteterne som kinesisk scenekunst, kalligrafi, eller undervisning i kinesiske musikinstrumenter har et direkte fokus på kinesisk kultur, og gør det muligt for eleverne at forstå kinesisk kultur som en helhed. For de kinesiske elever, gør programmet det muligt at dele og udforske deres egen kultur yderligere. Andre aktiviteter, som at være frivillige på lokale plejehjem og skoler, gør det muligt for eleverne at inddrage den lokal kinesiske kultur, befolkning og miljø i deres uddannelse.

 

Projektuger er uvurderlige muligheder for at lære, hvilket giver eleverne mulighed for at se UWC-værdier i det virkelige liv. Én gang om året tager eleverne på projektuge i andre områder af Kina. Lærerne leder turene til mindre udviklede områder af landet for at deltage i en uges velgørenhed. Elever får mulighed for at lære det lokale samfund at kende gennem undervisning og andre samfundsorienterede aktiviteter. Desuden giver det eleverne en indsigt i forskellige niveauer af økonomisk udvikling i Kina.

Campus og faciliteter 

Skolen som er bygget på en ø på nordvestsiden af Kuncheng-søen, er designet af Mo Ping. Arkitektonisk minder skolen om en sydlig kinesisk landsby. Desuden bruger skolen flere banebrydende teknologier til at blive mere bæredygtige, som for eksempel et geotermisk varmesystem, solceller og gadelygter, der kører på vindenergi. Skolens faciliteter rummer et performance arts center, et nyt velværecenter med indendørs sportsfaciliteter, atletikbane, svømmehal, yoga- og dansestudier , udendørs sportsfaciliteter, basketball-, fodbold-, og beachvolleybaner. Desuden er der et naturvidenskabeligt undervisningscenter, et konferencecenter, både elev- og lærerboliger, cafeteria og et bibliotek.

Geografisk placering 

Changshu er en by der ligger i Jiangsu Provinsen 110 km west from Shanghai. Skolen ligger i hjertet af Yangtze Flodens Delta.

Ansøgning 

Ansøgning sker gennem UWC Danmarks ansøgningsproces. Bemærk at man kun kan ansøge til IB Diploma gennem UWC Danmark.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Contact Details


UWC Changshu China,
No. 88 Kun-Cheng-Hu-Xi Road,
Changshu,
Jiangsu,
China 215500

18 Skoler
verden over