Gå videre til indholdet ↓
map

Li Po Chun UWC

Hong Kong S.A.R., China

256 elever
i alderen 16-18 år

Founded

1992

3 March 2017

Skolen åbnede sine døre for den første generation af studerende i september 1992 og blev formelt åbnet af HKH Prinsen af Wales den 6. november 1992. På daværende tidspunkt var det blot den anden UWC-skole, der blev åbnet i Asien.

Accordion Title 

Accordion content

Tre unikke om skolen:

  • Quan Cai Programmet: gennem sit Quan Cai (”helhedspersonudvikling”) program, får de studerende ansvaret for at igangsætte, drive projekter og deltage i lokalsamfundstjeneste.
  • Kinesisk kultur: beliggende i en by, der ligger ved Asiens korsvej, får eleverne mulighed for at udvikle en dybere forståelse af Kina og Asien gennem projektuger og den såkaldte ’China Week’.
  • Placering: campus er beliggende i et roligt og grønt område i Hong Kong, omgivet af træer, bjerge og en strand, men samtidig er byens store skyskraberdistrikter og pulserende miljø kun en kort togtur væk.
I klasselokalet 

UWC Li Po Chun tilbyder The International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP). Udover den almene fagpakke i IB’en, tilbyder skolen kinesisk, mandarin, spansk, fransk, geografi, business management, politiske studier, miljøstudier, teater samt billedkunst.

Uden for klasselokalet 

Quan Cai Programmet er en integreret del af elevernes læring på UWC Li Po Chun. Der tilbydes i alt mere end 70 aktiviteter, herunder 10 sportsaktiviteter, 22 aktiviteter i lokalsamfundet og 30 andre aktiviteter, der er tilknyttet grupper eller organisationer i det bredere samfund. Blandt de forskellige komponenter i Quan Cai Programmet, lægges der vægt på frivilligt og socialt arbejde, der øger elevernes bevidsthed om, hvilke roller de kan tage for at bidrage til at opnå fred og bæredygtighed i verden. Aktiviteterne er for det meste styret og organiseret af eleverne selv. Eksempler på aktiviteter er koralovervågning, hjælp på dyreinternater, madlavning, dragedans, debat, cirkus, kajakroning, vandreture, og meget, meget mere. Udover de ugentlige aktiviteter har skolen hvert år en ”China Week”, hvor eleverne beskæftiger sig med kinesisk kultur samt en projektuge.

Campus og faciliteter 

Eleverne på skolen bor i 4 bygninger på campus, hvor man deler et værelse med tre andre studerende. Når det er muligt, består værelserne af to elever på første og anden årgange, to fra Hong Kong og to fra forskellige regioner i verden. Alle fuldtidsundervisere bor på campus og fungerer også som vejledere. Vejledere og vejledergrupperne er vigtige støtter på skolen, hvor der gives faglig vejledning, tryghed, en skulder til at græde i nødsituationer og en gruppe med hvem man kan dele gode nyheder med. På campus er der også en sportshal, swimmingpool, tennisbane, basketballbane, kantine, bibliotek, klasseværelser og laboratorier.

Geografisk placering 

Beliggende i et smukt område i Ma On Shan, med udsigt over søen Starfish Bay og Tolo Harbour. Skolens campus ligger mindre end 10 minutters gang fra Wu Kai Sha metrostationen, hvilket gør transport til byen meget nemt.

Ansøgning 

Ansøgning til skolen sker gennem UWC Danmarks ansøgningsproces, som du kan læse mere om her.

Contact Details


10 Lok Wo Sha Lane,
Sai Sha Road, Ma On Shan,
Sha Tin,
New Territories, Hong Kong

18 Skoler
verden over