Gå videre til indholdet ↓

En frivillig fortæller

Frida Dyred blev student fra UWC-USA  i 2013 og bor nu i København, hvor hun læser økonomi på Københavns Universitet. Hun er frivillig i UWC Danmark og er pt. alumnekoordinator i UWC Danmarks Koordinerende Udvalg

Hvorfor besluttede du dig for at blive aktiv i UWC Danmark?

Efter jeg blev student flyttede jeg tilbage til Fyn, hvor jeg kommer fra og arbejdede i et års tid. I den tid var jeg aktiv i UWC Danmark som frivillig i udvælgelsesprocessen, hvilket var super sjovt, og jeg mødte en masse fede mennesker! Så flyttede jeg til København for at læse, og det var helt naturligt for mig at dukke op til de månedlige møder i UWCs Koordinerende Udvalg, hvor jeg også fik mulighed for at danne mig et nyt netværk i København.

Hvad har du lavet som frivillig? Hvad har været det mest spændende eller inspirerende for dig i det frivillige arbejde?

Jeg er på nuværende tidspunkt alumnekoordinator i UWC, så jeg sørger for at forberede vores møder og koordinerer og følger op på, at de ting vi snakker om at gøre, bliver til noget. Fx arrangerede vi i september sidste år en fejring af UWC-dagen, hvor vi gik på Strøget i København for at sprede budskabet om UWC, og der var koordineringen af det hele meget vigtig!

Jeg har tidligere været ansvarlig for skolebesøg, altså at nuværende og tidligere elever kommer ud på folkeskoler og gymnasier og spreder budskabet om UWC. Derudover har jeg også deltaget i udvælgelsen de sidste 4 år.

Hvordan føler du, at du gør en forskel med dit arbejde i UWC Danmark?

UWC Danmark har kun én ansat, nemlig vores fantastiske sekretær, Kid, så det betyder at UWC Danmark er ret afhængige af at der er frivillige kræfter til at løse en masse opgaver i det daglige. Jeg synes det er vildt inspirerende at kunne koordinere en stor del af det frivillige arbejde blandt alumnerne, fordi der også er så mange forskellige måder at bidrage til UWC på. Derfor føler jeg, at jeg gør en forskel for organisationen, når jeg kan bidrage til at motivere andre til at være frivillige og arbejde med lige præcis det, de brænder for.

Hvordan føler du, at UWC er en del af dit hverdagsliv, dit studie og/eller dit erhvervsarbejde?

Jeg har fået nogle gode venner, som jeg ikke kendte før jeg tog afsted på UWC, og det er rigtigt fedt! Vi holder møde med efterfølgende fællesspisning en gang om måneden, og det er altid hyggeligt, men derudover møder jeg også en masse UWC-venner og bekendte andre steder, bl.a. på universitetet. At være frivillig i UWC Danmark har også været rigtigt fint for mine muligheder for at få et studiejob, hvor jeg har kunne bruge nogle af de erfaringer jeg også har gjort mig i UWC-arbejdet.