Gå videre til indholdet ↓

Historien om UWC og de grundlæggende værdier

UWC's mål og værdier er lige så relevante i denne turbelente tid i det 21. Århundrede som de var i 1962 - måske mere end dengang!

UWC blev grundlagt i 1962, da Atlantic College i Wales optog de første elever. Det var i en tid hvor den kolde krig var på sit højeste og hvor målet var at samle unge mennesker fra forskellige nationer, for at kæmpe for fred gennem uddannelser baseret på samarbejde og forståelse. I det 21. århundredes omskiftelige tidsalder, er UWCs mål og mission fortsat lige så relevante som de var i 1962 – måske endda mere.

UWCs uddannelseskoncept var baseret på den tyske uddannelsesekspert Kurt Hahns ideer, en af grundlæggerne af UWC bevægelsen. Hahn mente, at skolen skulle være en forberedelse til livet og ikke kun til universitetet, og at uddannelse skulle hjælpe elever med at udvikle modstandskraft og evne til at opleve både fiaskoer og succeser.

Grundlæggelsen af UWC-bevægelsen i 1962 var kulminationen på Hahns tanker om uddannelse. Hahn var en pioner inden for uddannelse, nogle af hans tidligere initiativer inkluderede Salem-skolen i Tyskland og Outward Bound. I 1958, da Hahn deltog i en konference ved NATO Staff College, blev han inspireret af det samarbejde, han så mellem lande, der havde kæmpet mod hinanden i 2. verdenskrig. Han tænkte, at hvis man kunne uddanne unge fra hele verden sammen, så kunne man undgå fremtidige konflikter. Ud fra denne tanke om vigtigheden af uddannelse i forhold til at ændre verden blev UWC-bevægelsen startet, med en mission om uddannelse som et medium hvori mennesker, nationer og kulturer samles for fred og en bæredygtig fremtid.

Siden da har UWC været stærkt engageret i at give eleverne en udfordring og en transformerende uddannelsesoplevelse som kan inspirere dem til at være aktive i kampen for at skabe en mere fredelig og bæredygtig fremtid.

Page 1

Tidslinje

UWC i dag

18


Der er 18 UWC-skoler

150


Vi er repræsenteret i mere end 150 lande gennem vores nationalkomitéer.

60,000


Mere end 60,000 elever fra mere end 180 lande har gået på en UWC-skole og  deltager i UWC's short courses.