Gå videre til indholdet ↓

Udenfor klasseværelset

 

“Selvsikkerhed i ens indsats, ydmyghed i succes, glæde i nederlag, retfærdighed i vrede, klar dom selv i bitterheden af såret stolthed og sidst parathed til at tjene på et hvilket som helst tidspunkt. ”

Kurt Hahn - Grundlægger af UWC-bevægelsen

”Creativity, Activity, Service” (CAS) har altid været blandt kerne værdierne i UWC uddannelsen. Elever i alle aldre, er opfordret til at udfolde sig både indenfor og udenfor klasseværelset, ved at være engageret i mange forskellige typer af aktiviteter, både kreative, fysiske, sociale og samfundsrelaterede.

Hver UWC skole og college tilbyder en bred vifte af forskellige CAS aktiviteter, som både er ledt af ansatte og elever.

Kreativitet:

Kunst og oplevelser, som involverer både en kreativ tankegang og et kreativt handeforløb. Eksempler inkluderer: Teater, musik, kunsthistorie, kulturelle besøg og dans.

Aktivitet:

Fysisk aktiviteter og udfordringer. Eksempler inkluderer: Klatring, kajakroning, løbeklubber, basketball, orienteringsløb og meget andet.

Service:

Et ulønnet og frivilligt arbejde, som bidrager med læring til eleven såvel som lokalmiljøet. Disse aktiviteter er meget forskellige på de forskellige skoler, men nogle eksempler kunne være følgende: hjælpe en lokal børnehave, arrangere aktiviteter i flygtningelejre, deltage i sport og teater aktiviteter for handicappede, science undervisning for børn og voksne, engelsk samtale timer for beboere i nærområdet, arbejde på økologiske landbrug, tilbyde multikulturelle oplevelser og events for de lokale skoler.

CAS viser, at UWC uddannelse ikke blot er en række af akademiske udfordringer, men en tilgang til livet, hvor der udvikles omsorg for andre og medmenneskelighed. CAS gør det muligt for eleverne at sætte undervisningen ind i en praktisk kontekst. Ved at have CAS som en del af kernen i UWC oplevelsen, udvikler eleverne deres samarbejdsevner gennem praktisk undervisning, de kommer ud på en rejse, hvor de lærer dem selv at kende, og skal overkomme personlige udfordringer, og er en vigtig balance til det akademiske pres.

I dag er CAS en af de tre essentielle dele alle elever skal gennemføre for at bestå The International Baccalaureate Diploma Program, som er det program, alle skolerne udbyder som studentereksamen. Hvor andre IB-skoler kun kræver et minimum antal timer, har UWC sat sig i spidsen på netop CAS området, og vores skoler afvikler flere CAS på et semester end hvad andre skoler gør på et helt år. Mange UWC-elever ser deres CAS som en vigtig og mindeværdig del af UWC-oplevelsen.