Gå videre til indholdet ↓

Hvad er UWC?

UWC (United World College) er en global uddannelsesbevægelse, der forener mennesker, nationer og kulturer igennem uddannelse for at fremme fred og en bæredygtig fremtid.

UWCs grundfilosofi er, at uddannelse kan samle unge mennesker med forskellige baggrunde og lade dem finde fælles fodslag for sammen at engagere sig i social forandring. Vi bygger på nysgerrig handling, personligt ansvar og uselvisk lederskab - meget mere end bare udveksling.

Skolerne er kernen i UWCs aktiviteter

UWC er en international organisation båret af frivillige og vi har i dag 18 skoler på 4 kontinenter. Eleverne optages, når de er 16-19 år, da unge menneskers energi og idealisme i  denne alder kan pejles mod empati, ansvar og livslangt engagement. UWC er en uddannelse for livet, og samtidig en sag, der handler om international forståelse mellem mennesker. VI er uafhængige af religion og politisk overbevisning. 

Skolernes undervisning foregår igennem den Internationale Baccalaureate (IB), som UWC oprindeligt har været med til at udvikle. Alle skolerne lægger stor vægt på erfaringsbaseret læring, frivillighed og udendørsaktiviteter.  IB'en er adgangsgivende til universiteter i hele verden, også i Danmark.

Vil du høre mere? Skriv dig op til nyt fra UWC Danmark
Vi holder infomøder hvert efterår - hold dig orienteret her eller skriv til os på uwc@uwc.dk.

Alle skolerne er kostskoler og du kommer til at dele værelse med unge fra hele verden. Undervisningen foregår på engelsk og efter timerne er der mange, mange muligheder for fritidsaktiviteter og sociale arrangementer. Alle skolerne ligger interessante steder, ofte i naturskønne omgivelser. 

UWC udlever sine værdier

Tag gymnasiet i udlandet, ikke som udveksling, men igennem UWCUddannelserne samler en mangfoldig gruppe unge mennesker og inspirerer dem til at skabe positiv forandring i linje med UWCs kerneværdier:

  • International og interkulturel forståelse
  • Værdsættelse af forskellighed
  • Personlig ansvarsfølelse og integritet
  • Fælles ansvar og respekt
  • Medfølelse og frivillighed
  • Respekt for miljøet
  • En følelse af idealisme
  • Personlig udfordring
  • At sætte handling bag ord

Læs mere om UWCs historie og værdier på uwc.org 

Hvordan optager UWC elever?
UWC-elever udvælges oftest i deres hjemland igennem UWCs unikke system med nationalkomiteer, som strækker sig over 155 lande.

Udvekslingsstuderende? Tag gymnasiet gennem UWC i stedetÉn af UWCs kerneværdier er fri og lige adgang til uddannelse uanset socioøkonomisk status, og 70% af IB-eleverne modtager derfor fulde eller delvise legater efter behov. 

UWC-elever udvælges derfor på motivation og potentiale. Du behøver ikke at have tårnhøje karakterer, men du skal synes, at det faglige i skolen er spændende. Lige så vigtigt, så skal du have lyst til at engagere dig i mennesker fra mange forskellige kulturer.
Se mere om, hvordan du søger ind gennem UWC Danmark

Vi vil gerne have ansøgninger fra mange forskellige unge! Er du i tvivl om, hvorvidt du skal søge ind, så skriv til os.

For at udvide muligheden for en UWC-oplevelse til en bredere gruppe, tilbyder UWC også kortere uddannelsesprogrammer, som finder sted på skolerne såvel som andre steder i verden.

Er det dyrt at gå to år på en UWC skole?
Det er billigere end et ophold på danske efterskole, men der er alligevel et forældrebidrag på 18.000 kr. pr. år, dvs. 36.000 kr. i alt. Det dækker kost, logi, undervisning og alle ekskursioner - men ikke rejser hjem, tøj, etc. Som regel vil du være berettiget til udeboende SU. Har du ikke mulighed for at betale forældrebidraget, kan du ansøge om et fuldt stipendium. 
Læs mere om, hvordan UWC er finansieret

Et netværk for livet
International udveksling skaber netværk for livetUWC fostrer et livslangt engagement i social forandring og har til dato skabt et verdensspændende netværk af mere end 60.000 alumner, der alle fastholder troen på, at det er muligt at skabe forandring gennem handling – både lokalt, nationalt og internationalt.

I UWC Danmark gør vi meget for at hver årgang af danske unge kender hinanden godt, selvom de går på forskellige skoler. Fx er der fælles, dansk dismission i København for hver årgang, som også ofte selv arrangerer hestevognskørsel.  

Vil du høre mere? Skriv dig op til nyt fra UWC Danmark