Gå videre til indholdet ↓
map

UWC Pearson College

Victoria, Canada

160 elever
i 16-19 år

Founded

1974

3 March 2017

Pearson College UWC er en af Canadas mest globalt orienterede skoler. Den samler dygtige, unge ledere og beslutningstagere fra op mod 150 lande og alle canadiske provinser og territorier. Pearsons to-årige gymnasiale pensum er baseret på International Baccalaureate (IB) programmet og lægger især vægt på erfaringsbaseret læring på, og omkring, campus i Pedder Bay nær det sydligste punkt på Vancouver Island.

Please enter some content for your news story here.

Tre unikke om skolen:

  • Lester B. Pearson – Pearson College UWC blev grundlagt til ære for nobelprismodtager Lester B. Pearson, en tidligere canadisk premierminister hvis fokus på fred og globalt samarbejde inspirerede skolens grundlæggere. Lester B. Pearson blev anerkendt i 1957 for hans klarsyn i opfindelsen og grundlæggelsen af de første FN-internationale fredsbevarende styrker.
  • Unikt geografisk og spirituelt miljø – Da skolen befinder sig på den milde canadiske vestkyst på oprindeligt Scia’new-indianer-territorie (Beecher Bay), opfordrer campus’ skovklædte og tempererede kystmiljø eleverne til at tackle udfordrende akademisk og erfaringsbaseret læring både i moderne klasseværelser og udendørs – året rundt.
  • Naturreservat – Pearson College UWC agerer naturfoged for det verdenskendte Race Rocks naturreservat. Eleverne bliver undervist i marinevidenskab, dykning og arbejder frivilligt på reservatet.
I klasselokalet 

Pearson College UWC tilbyder den internationale studentereksamen International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP). Ud over obligatoriske fag tilbyder skolen undervisning i filosofi, marinevidenskab, fransk, spansk, billedkundskab og teater.

Uden for klasselokalet 

På Pearson College UWC lærer eleverne gennem handling. Især igennem Creativity, Action, Service (CAS) programmet. For at dimittere fra skolen skolen, er det forventet, at eleverne færdiggør mindst 80 timers frivilligt arbejde over sommeren mellem deres første og andet år – ofte i deres hjemland.

Én gang hvert semester planlægger og udfører eleverne projekter individuelt eller i små grupper.

Eleverne deler også internationale historier, musik og dans fra deres hjemlande og deres internationale oplevelser i det årlige ’One World show’. De styrer og deltager derudover også i jævnlige foredrag og events med globalt fokus, temadage, regionale dage, fællesmøder og har desuden mulighed for at arbejde frivilligt for campus’ nødhjælpshold.

Derudover er det også påkrævet at eleverne periodevis arbejder som medhjælpere i skolens køkken og desuden assisterer med genbrug, på biblioteket eller på anden måde bidrager til fællesskabet på skolen.

En bred skare af ugentlige, elevorganiserede sportsaktiviteter supplerer de daglige muligheder, der er for at holde sig i gang.

Short Courses 

Hver sommer samler skolen unge mennesker fra hele verden til Pearson Seminar on Youth Leadership (PSYL): en tre-ugers UWC-oplevelse som giver dem muligheden for at opbygge et internationalt fællesskab dedikeret til at skabe positive forandringer i verden ved at tage chancer i deres læring og lederskab.

Campus og faciliteter 

Eleverne, såvel som mange af lærerne og deres familier, bor sammen på campus. Faciliteterne inkluderer fem elevhuse med 40 elever i hver: 4 per værelse, samt en lejlighed til “husforældrene”, der fungerer som mentorer for eleverne.

Faciliteterne er bygget i moderne vestkyst-stil, designet til at reflektere og respektere de naurlige omgivelser og har spisesal ved vandet, moderne fysik-kemilokaler, klasseværelser, et teater med 300 sidepladser, en lille foredragshal, billedkunstlokaler, et bibliotek og et spirituelt center. Skolen har også unikke arkitektoniske aspekter så som en flydende marinebiologibygning i fjorden, der indeholder et veludstyret marinebiologicenter. Derudover har skolen et stort observatorium på toppen af bakken, der appellerer til dem, der har interesse for astronomi og at udforske nattehimlens mysterier. Derudover udfører eleverne research over og under vandet ved det nærliggende Race Rocks naturreservat. Til campus hører desuden andre fritidsfaciliteter så som en svømmehal, et fitnesscenter, tennis- og basketballbaner, en fodboldbane og massevis af cykel- og vandreruter, der starter fra campus.

Geografisk beliggenhed 

Campus er beliggende i en smuk skov og ligger lige ud til Pedder Bay nær det sydligste punkt på Vancouver Island på den canadiske vestkyst, cirka 30 kilometer sydvest fra provinshovedstaden Victoria, British Columbia.

Ansøgning 

Ansøgning til skolen sker gennem UWC Danmarks ansøgningsproces, som du kan læse mere om her. Undtagelser gælder kun for flygtninge eller statsløse og i helt specielle tilfælde. For mere information, se her:

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Contact Details


Pearson College UWC
650 Pearson College Drive
V9C 4H7 Victoria
Canada

18 Skoler
verden over