Gå videre til indholdet ↓
map

Waterford Kamhlaba UWC

Mbabane, Swaziland

600 elever i alderen 11-20 år

Founded

1963

3 March 2017

Waterford Kamhlaba UWC of Southern Africa blev grundlagt i 1963, og ligger på den tidligere gård “Waterford Park Estate”. Da Hans Kongelige Højhed Sobhuza II, den tidligere Ngwenyama af Swaziland var på besøg i 1967, gav han skolen navnet “Kamhlaba”, hvilket betyder “af verden” eller “en verden i miniature”. Navnet passer særdeles godt på UWCs eneste skole i Afrika, som blev åbnet i opposition til apartheidstyret i Sydafrika, og hvor elever af alle racer kunne leve og lære sammen.

Tre unikke om skolen:

  • Stærke samarbejder med lokale change-makers: Gennem sit store volontørprogram har skolen opbygget stærke partnerskaber med lokale organisationer, f.eks. En flygtningelejr og et socialcenter for udsatte børn.
  • Waterford Kamhlaba er den eneste UWC skole i Afrika, og skolen har dermed opnået en unik position som ambassadør for UWC’s ideer og mission på hele kontinentet. Siden skolens stiftelse, har den også uddannet en lang række afrikanske changemakers.
  • Første multietniske skole i Sydafrika: Waterford Kamhlaba blev grundlagt som opposition til Sydafrikas apartheidstyre, hvor multietniske skoler ikke var tilladt. Skolens historie omfavner og fejrer hele Afrikas diversitet, og dens historie er indgroet i dens værdisæt.
I klasselokalet 

Waterford Kambhlaba tilbyder tre forskellige uddannelsesprogrammer til elever i forskellige aldre: Waterfords eget pensum bliver udbudt i juniorskolen (11-14 årige), svarende til 6-8. klasse. Skolen tilbyder derudover University of Cambridge International General Certificate of Secondary Education (IGCSE) i mellemskolen (14-16-årige), svarende til 9. Klasse - 1.g i. Til gymnasieeleverne tilbyder skolen The International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP), svarende til 2. og 3. G i Danmark (16-20 årige).

Eleverne i mellemskolen går ikke automatisk videre til IBDP programmet, men skal igennem en udvælgelsesproces.

På gymnasieniveau tilbyder skolen udover de obligatoriske fag bl.a. fag som SiSwati, fransk, spansk, antropologi, psykologi, business management, musik og teater.

Uden for klasselokalet 

Waterford Kamhlaba tilbyder mange forskellige sportsaktiviteter, såsom atletik, badminton, basketball, cricket, hockey, netball, rugby, fodbold, softball, squash, svømning, volleyball og tennis. Eleverne kan også engagere sig i camping, klatring, ridning, kajak og løb. Der bliver også udbudt drama og musik, og alle aktiviteter bliver ledet af både elever og lærere. Siden 1979 har skolen anerkendt service til lokalsamfundet som en essentiel del af livet på skolen. Alle elever i mellemskolen og i gymnasiet bruger minimum to timer om ugen på et service projekt, og besøger fx det det lokale hospital, arbejder med handicappede, eller underviser på lokale skoler eller i børnehaver. 

Campus og faciliteter 

Skolen har fire elevhuse: I Ekukhuleni (“stedet, hvor man vokser”) bor 80 elever fra juniorskolen. 110 elever fra mellemskolen bor i Esiveni (”stedet for folket i landet”). I Emhlabeni (”stedet for folket af verden”) og Elangeni (”stedet hvor solen står op”) bor der henholdsvis 130 og 68 IBDP elever, enten i enkelt- eller deleværelser. Drenge og piger bor hver for sig, og alle har adgang til et fællesrum, bibliotek, tv-stue og køkken. Der er altid en gangvagt til stede i alle elevboliger. Skolen har derudover enestående sports- og kunstfacilititeter.

Geografisk beliggenhed 

Waterford Kambhlaba ligger på toppen af bjerget Sidwashini, ca. 10-15 minutters køretur fra Swazilands hovedstad Mbabane. Der er en unik flora og fauna på skolen, og der er mulighed for at se nyde den fantastiske udsigt over Swazilands smukke landskab fra de mange gangstier rundt om skolen.

Ansøgning 

Ansøgning til skolen sker gennem UWC Danmarks ansøgningsproces, som du kan læse mere om her. NB: Man kan kun ansøge til den internationale studentereksamen gennem UWC Danmark.

Contact Details


Waterford Kamhlaba UWCSA
P.O. Box 52
Mbabane H100, Swaziland

18 Skoler
verden over