Gå videre til indholdet ↓
map

UWC Mahindra College

Pune, India

240 elever
i alderen 16-18 år

Founded

1997

3 March 2017

UWC Mahindra blev startet i 1997 da Harish Mahindra fra Mahinda & Mahindra Group donerede grund og bygninger til skolens opførsel. UWC Mahindra eller bedre kende som MUWCI (udtalt ”myoo-ki”) er en pulserende skole med rige traditioner for innoverende læringsstile og stort samfundsengagement. Fag som IB’ens World Studies, Extended Essay og Film Studies blev udviklet på UWC Mahindra. Med det lokale ”brobygningsprogram” og Akshara Foundation bidrager skolen til lokalområdet og giver samtidig eleverne mange muligheder for projektbaseret læring.

Campus and Facilities  

The campus is located on a 175-acre conservation park overlooking the Mulshi and Kolvan valleys, 150 km from Mumbai. 

Architect Christopher Benninger has won international awards for the campus design, based on local architecture and which uses regional materials.

Classrooms are based around a quadrangle and each has its own courtyard. The hall, library, arts centre, science laboratories, catering and administrative centres are in this central area.

Since 2000, staff, students and faculty have planted over 100,000 trees on campus, making it a shady and green space to live and learn. 

Tre unikke om skolen:

  • Rigt læringsmiljø og –udvikling -  Skolen er som nævnt kendt for en rig tradition for at udvikle nye læringsområder- og måder. Flere initiativer er startet her og senere blevet en del af det globale International Baccalaureate curriculum. Gennem skolens unikke projektbaserede uddannelse, Project Based Diploma Programme, tilbyder skolen spændende muligheder for hands-on, projektbaseret læring.
  • Elevorganiserede initiativer – Skolens eleverne er engageret i de fleste beslutningsprocesser der har indflydelse på campus. Den stærke indflydelse er også med til at vedligeholde traditioner som for eksempel den årlige teatersæson, hvor elever både instruerer og opfører forskellige teaterstykker.
  • Den Indiske kontekst – på skolen drager eleverne ikke bare fordel af et mangfoldigt skolemiljø med elever fra over 60 lande, men også af den sproglige og kulturelle mangfoldighed der findes i området omkring skolen og i Indien som land. Med fag som ’This is India’ og ’Global Affairs’ bliver mangfoldigheden en central del af undervisningen og eleverne får to gange om året, i projekt- og rejseugerne, mulighed for at besøge andre dele af Indien.
I klasselokalet 

UWC Mahindra tilbyder International Bacculaureate Diploma Programme (IBDP), den internationale studentereksamen. Udover de obligatoriske fag tilbyder skolen også billedkunst, teater , filmstudier, psykologi, verdensreligion og global politik. Derudover bliver der tilbudt de lokale fag ’This is India’ og ’Global Affairs’ samt mere specialiserede fag som ’Complexity Science and Systems Thinking’.

På UWC Mahindra er det som nævnt også muligt at tage Project Based Diploma (PBD) sammen med Cambridge Pre-University Diploma. PDB er et nyt specialiseret program hvor en udvalgt gruppe elever tager IBDP i deres første år, men efterfølgende bruger deres andet år til at udføre et samfundsrelevant projekt.   

Uden for klasselokalet 

Gennem skolens Creativity, Action, Service Programme (CAS) også kendt som ’Triveni’ tilbyder UWC Mahindra en bred vifte af aktiviteter som supplement til læringen i klasseværelset. Formålet med aktiviteterne er at skabe projektbaseret læring indenfor fire forskellige områder:

(1) Uddannelse, Fred og Retfærdighed

(2) Bæredygtighed

(3) Kommunikation og Kultur

(4) Friluftsliv.

Eleverne deltager i mindst et område og udfører i grupper projekter både på campus og i lokalsamfundet.

Frivilligt arbejde på campus og i lokalsamfundet sker gennem ’Triveni-projekter’ eller ved at deltage i Akshara Programme samt lokale initiativer i dalen. Projekterne kan for eksempel bestå af arbejde med lokale skoler, entreprenør projekter, økologiske landbrugskollektiver og andre frivillige organisationer.

Udover sportsgrene som basketball, rugby og fodbold er området omkring skolen også ideelt til udendørsaktiviteter som vandring, cykling og frivilligt brandredningsarbejde. Mange elever deltager også i friluftsture i løbet af den årlige rejseuge og fysisk aktivitet er i centrum i de mange sportsbegivenheder som finder steder i løbet af skolens ”MUWCILympics”.

Short Courses 

UWC Mahindra udbyder kortere sommerprogrammer, der samler unge i alderen 14-18 fra hele verden for at lære om emner som for eksempel bæredygtighed, globalisering eller køn. I mødet med eksperter og MUWCIs geografiske og kulturelle kontekst er målet at give eleverne en omfattende introduktion til vigtige emner. ”Encounter India” (EI) er skolens mest populære program som involverer en uges undervisning på UWC Mahindra efterfulgt af to ugers rundrejse til forskellige områder i Indien. Andre programmer inkluderer Youth, Environment and Sustainability (YES) og Theater, Gender, Identity and Film (TGIF). 

Campus og faciliteter 

Eleverne bor sammen fordelt på fem forskellige områder ved navn ’Wadas’ (det lokale navn for gårdsplads). På campus er der også mange andre områder hvor man kan mødes og vandre omkring. Flere steder på campus er kendt for utrolige udsigter over dalen ved solnedgang.  

Akademiske faciliteter inkluderer klasselokalerne i Academic Quarter, forskellige laboratorier, biblioteket, billedkunstlokalet med udsigt over dalen, teater- og musikfaciliteter, en stor sportsplads hvor der kan spilles rugby, fodbold, basketball og cricket. Skolens Social Centre har træningscenter, svømmehal, spil og loungeområde samt en cafe. Eleverne spiser tre gange om dagen i skolens kantine.

Geografisk placering 

UWC Mahindra ligger i et naturreservat i det vestlige Ghats, en bjergkæder der løber parallelt med Indiens vestkyst. Landbyerne i den nærliggende dal skaber gode muligheder for at involvere sig i lokalsamfundet. Byen Pune er 30 km fra skolen og tilbyder mange muligheder for dagsture i weekenderne.    

Ansøgning 

Ansøgning til skolen sker gennem UWC Danmarks ansøgningsproces, som du kan læse mere om her.

Contact Details


UWC Mahindra College
Village Khubavali,
PO Paud
Taluka Mulshi, Pune,
MH 412 108, India

18 Skoler
verden over