Gå videre til indholdet ↓
map

UWC Robert Bosch College

Freiburg, Germany

200 elever
i alderen 16-19 år

Founded

2014

3 March 2017

UWC Robert Bosch College er blevet skabt i 2014 i samarbejde mellem ’Deutsche Stiftung UWC’ samt af ’Robert Bosch Stiftung’. Skolen ligger i Freiburg, Tysklands grønne by. Skolen har et særligt fokus på bæredygtighed, som er afspejlet i det akademiske, livet uden for klasseværelserne samt de arkitektoniske valg, man har truffet, da man byggede skolen. Skolen ligger tæt ved den kendte Schwarzwald skov, hvilket giver skolen et meget aktivt udendørsliv. Mangfoldighed og forskellighed er skolens vigtigste mål. Derfor har skolen 70% af deres elever på fulde stipendier, takket været finansiering fra staten, Robert Bosch Stiftung, B. Braun Melsungen AG, og alle de andre sponsorer.

Tre unikke om skolen:

  • Kulturel mangfoldighed – Over 90 nationaliteter, som snakker mere end 60 sprog og repræsenterer all religiøse grupper.
  • Bæredygtighed – Samarbejdet med byens institutter og oplevelser fra elever og personale giver mulighed for mere information omkring bæredygtighed.
  • Freiburg som universitetsby –Da skolen ligger tæt ved den vibrerende by Freiburg, kan eleverne drage fordel af det kulturelle liv, samt de mange muligheder for at samarbejde med forskellige mennesker og organisationer i byen.
I klasselokalet 

UWC Robert Bosch College tilbyder International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP), den internationale studentereksamen. Med skolens fokus på bæredygtighed, har de naturvidenskabelige fag en meget vigtig rolle I dagligdagen, og det samme gælder for matematik. Skolen tilbyder udover IB’ens obligatoriske fag også arabisk, kunst, politisk tænkning, asiatisk historie. Klasserne på skolen er forholdsvis små med et gennemsnit på 10-12 elever per klasse.

Uden for klasselokalet 

Kreative og fysiske aktiviteter, som tit er organiseret af eleverne, inkluderer en masse forskellig aktiviteter, såsom bagning, blogging, improviseret teater, A-Capella, debat, international veganer bagning, vals, bollywooddans, fodbold, klatring, yoga, taekwondo og mange andre aktiviteter.

Skolen samarbejder med 26 institutter og organisationer forskellige steder i Freiburg. Blandt samarbejdspartnerne er skoler, børnehaver, flygtningelejre, hjemløsecentre, plejehjem og økologiske gårde. En dag om arbejder eleverne et af disse steder.

Skolen har projektuger to gange om året, hvor eleverne deltager i projekter som kan involvere frivillighed eller fysisk og kreativ udfoldelse.

Fire gange om året, har skolen såkaldte fokusdage, hvor man i stedet for at have timer, har en hel dag med et særligt emne som omdrejningspunkt. Dagene inkluderer præsentationer, workshops. Emnerne kan fx være tværreligiøs dialog, demokrati, retfærdighed og uretfærdighed og bæredygtighed.

Skolen fungerer som et stort fællesskab: Alle elever hjælper på den ene eller anden måde til med at sikre skolens virke. Arbejdsopgaverne kan fx være at hjælpe til på biblioteket, i skolens have, eller arbejde med PR.

Campus og faciliteter 

UWC Robert Bosch College er et gammelt kloster, som var renoveret og ombygget af Robert Bosch Stiftung. Klasselokalerne, biblioteket, billedkunstlokaler og skolens laboratorier er lokaliseret i den historiske bygning, der har været i brug siden 1850.

”Karthaus” er omringet af frugtplantager, græsarealer og en historisk klosterhave, som bliver holdt vedligeholdt af eleverne på en bæredygtig måde. Haven var tilbage i 1340 bygget af munkene som levede der og har været der lige siden. I dag er haven en stor del af skolens arbejde omkring bæredygtighed.

Bag det gamle kloster er der en nyligt konstrueret kantine og auditorium. Kantinen samarbejder med en NGO kaldet ”Dreisamwerke”, som er en organisation der tilbyder arbejdspladser til handicappet. Alle elever har ’køkkentjans’ på et tidspunkt i løbet af året.

Elevernes bor i huse ved siden af det historiske Karthaus og er bevidst blevet bygget til at være i kontrast med den historiske bygning. Skolen har 8 elevhuse og 4 personalehuse formeret som en kube. Der bor 24 elever i hvert hus med 4 på hvert værelse.

Geografisk placering 

UWC Robert Bosch College er lokaliseret i Freiburg, Tyskland, tæt ved Schwarzwald, og kun 30 minutter væk fra grænsen til Frankrig og Schweiz.

Ansøgning 

Optagelse sker gennem UWC Danmarks ansøgningsproces, som du kan læse mere om her.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Contact Details


UWC Robert Bosch College
Kartäuserstraße 119
79104 Freiburg

18 Skoler
verden over